Iskra osjeća šansu

Iskra je sačuvala mrežu u Elbasanu, a to je plan i na ,,DG areni” u revanšu sa Ljačijem u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Za prolaz u narednu rundu neće samo to biti dovoljno, već i da Danilovgrađani daju gol, što nije uspjela nijedna ekipa u prethodnom duelu.

U revanšu pada odluka, a Darko Nikač vjeruje da ,,crveno-bijeli” večeras (21 h) osjećaju šansu da iz ovog dvomeča izađu kao pobjednici. Kladionice su odredile Iskru kao favorita u ovom meču.

– Rezultat 0:0 iz prve utakmice daje realnu nadu njima i nama. Ipak, nadam se da smo mi bliži prolazu u drugo kolo. Utakmica u Elbasanu uliva nam optimizam. Spremni smo za borbu – rekao nam je Nikač, koji nastavlja:

– Tamo smo zaustavili njihove glavne igrače. U prvom redu kapitena Mazrekaja od kojeg polazi najveći broj akcija. Očekuje da tako bude i u revanšu. Imaju nekoliko dobrih individualaca, ali imamo i mi igrače koji mogu da ih iskontrolišu. Spoznali smo svoje prednosti i probaćemo to da iskoristimo. Motivisani smo, svi momci su na raspolaganju i daćemo ono najbolje u cilju plasmana u sljedeće kolo – ističe iskusni napadač.

Iskra je tokom ljeta doživjela mnogo promjena. Otišao je veliki broj fudbalera, a umjesto njih angažovana su pojačanja.

Nije bilo previše vremena za uigravanje, s tim što je izdanje u Albaniji nagovijestilo da je trener Milivoje Novović na pravom putu da posloži kockice.

– Radili smo kvalitetno na pripremama – i to se vidjelo u prethodnom duelu sa Ljačijem. Siguran sam da ćemo djelovati još ozbiljnije kako vrijeme bude odmicalo. U prvenstvu ćemo imati što da kažemo, a vjerujem i na međunarodnoj sceni. Bilo bi dobro za klub, crnogorski fudbal i sve nas da prođemo Ljači. Iskreno vjerujem da je to realnost – ističe Nikač, koji je u redove Iskre stigao iz Sutjeske sa kojom je osvojio titulu.

Kako bi ,,crveno-bijeli” trebalo da igraju u revanšu?

– Čvrsto, agresivno, sigurno. Moramo da čuvamo nulu pozadi, a situacija da damo gol će doći. Potrebna nam je mirnoća, kao i bolji učinak u završnici. Tu najprije mislim na sebe. Mogli smo da damo gol u Elbasanu, ali potrudićemo se da to ispravimo u revanšu – zaključio je Nikač.